Szybka przekąska na śniadanie lub przyjęcie, w dodatku doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i zimno. 

Czas przygotowania: 20 minut+ 2o minut pieczenia

ciasto francuskie z pesto i kurczakiemSkładniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • pół słoiczka pesto
  • 30 dkg piersi z kurczaka
  • 1 kostka sera feta
  • sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

  1. Kurczaka kroimy na małą kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią i podsmażamy na oleju.
  2. Fetę kroimy w kostkę, z kolei ciasto francuskie kroimy na kwadraty o wymiarach około 3×3 cm.
  3. Jedną stronę ciasta francuskiego smarujemy pesto, następnie układamy na cieście kilka kostek fety i kurczaka.
  4. Pieczemy w piekarniku o temp. 200 stopni C przez około 20-30 minut.