Ciasteczka maślane – prosty przepis
Porcje Czas przygotowania
ok. 25ciasteczek 10minut
Czas gotowania
15minut
Porcje Czas przygotowania
ok. 25ciasteczek 10minut
Czas gotowania
15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ubić z cukrem pudrem, a następnie dodać jajka i ubijać całość przez około trzy minuty.
  2. Do masy dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać (nie ubijać).
  3. Po uzyskaniu jednolitej masy dodać owoce lub kawałki czekolady.
  4. Delikatnie wymieszać i formować małe kulki. Wyłożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie delikatnie przycisnąć.
  5. Piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 13 minut.