Ciasto bananowo-czekoladowe to smakołyk nie tylko dla wielbicieli słodyczy i bananów ale też osób, które szukają wypieku do zrobienia w 15 minut (pomijam czas pieczenia). Składniki wystarczy wrzucić do miski i wymieszać – bez miksowania, ubijania piany czy kremów. Polecam 🙂

Wydruk przepisu
Ciasto bananowo-czekoladowe
ciasto bananowo-czekoladowe
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 60 minut
Porcje
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 60 minut
Porcje
Składniki
ciasto bananowo-czekoladowe
Sposób przygotowania
  1. W misce rozgniatamy banany widelcem.
  2. Dorzucamy do nich jajko, mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, rodzynki i śmietanę.
  3. Czekoladę kroimy lub miażdżymy na małe kawałki i wrzucamy do miski.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (150 stopni C) na około godzinę. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.