Ciasto z owocami na maślance
Porcje
Czas przygotowania
1
blaszka(ok 30×25 cm)
15
minut
Czas gotowania
40-50
minut
Porcje
Czas przygotowania
1
blaszka(ok 30×25 cm)
15
minut
Czas gotowania
40-50
minut
Składniki
Ciasto
2,5
szklanki
mąki
1
szklanka
cukru
1
szklanka
maślanki
2
jajka
0,5
szklanki
oleju
3
łyżeczki
proszku do pieczenia
ok. 40
dkg
owoców
(mogą być truskawki, maliny, wiśnie lub inne owoce)
Kruszonka
150
g
masła
3/4
szklanki
cukru
1,5
szklanki
mąki
6
łyżek
mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść widelcem.
Blaszkę nasmarować margaryną i obsypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenie. Wyłożyć ciasto na całą powierzchnię blachy.
Na cieście ułożyć owoce.
Ciasto i owoce obsypać kruszonką.
Piec około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.