przepis na ciasto francuskie z łososiem, pomidorami i serem feta

Ostatnio szukam przepisów, które zminimalizują czas przygotowywania posiłku do 5 minut. Idealnym składnikiem do tego jest gotowe
ciasto francuskie przyrządzane pod różnymi postaciami np. tarty. Jeśli nie mamy czasu na przygotowywanie ciasta kruchego, to można podmienić je na ciasto francuskie i zapiec ze składnikami. Przygotowanie jest szybkie a składniki można podmieniać według własnego uznania. Moja propozycja tego przepisu kulinarnego jest z łososiem, serem feta i pomidorami

Wydruk przepisu
Przepis na ciasto francuskie z łososiem, serem feta i pomidorami
przepis na ciasto francuskie z łososiem, pomidorami i serem feta
Czas przygotowania 5
Czas gotowania 20
Porcje
Czas przygotowania 5
Czas gotowania 20
Porcje
przepis na ciasto francuskie z łososiem, pomidorami i serem feta
Sposób przygotowania
  1. Na blaszce do tarty układamy ciasto francuskie, spód nakłuwamy widelcem a boki zawijamy.
  2. Na blaszce układamy ser feta pokrojony w kostkę, plastry łososia wędzonego i pomidorki koktajlowe przekrojone w ćwiartki. Posypujemy pieprzem i natką pietruszki.
  3. Wszystko posypujemy startym serem.
  4. Wkładamy do piekarnika, który wcześniej nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto pieczemy około 15-20 minut (aż boki nie będą brązowe).