Prosta sałatka z burakami, serem feta i prażonym słonecznikiem – idealna przekąska na upalne dni. Sycące a jednocześnie proste danie, które przygotowuje się w kilka chwil.

Wydruk przepisu
Sałatka z pieczonych buraków
sałatka z burakami, fetą, słonecznikiem
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
sałatka z burakami, fetą, słonecznikiem
Sposób przygotowania
  1. Buraki myjemy i wkładamy do piekarnika na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Prażymy słonecznik na patelni.
  3. Ser feta kroimy w kostkę.
  4. Mieszamy buraki, słonecznik, ser feta, dorzucamy kilka liści rukoli, mieszamy i polewamy octem balsamicznym.