Zupa – krem marchewkowa z imbirem
Porcje Czas przygotowania
2osoby 5minut
Czas gotowania
35minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 5minut
Czas gotowania
35minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W garnku rozpuścić 1 łyżkę masła i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w kostkę.
  2. Dodać obrane i pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę i zalać wodą, tak by wystawała nieco ponad poziom warzyw.
  3. Gotować do momentu aż warzywa zmiękną.
  4. Po ugotowaniu, dodać imbir, odrobinę soli i pieprzu i wszystko zmiksować na krem.
  5. Ponownie podgrzać zupę-krem, dodać 4 łyżki masła i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  6. Przed podaniem na zupie nałożyć łyżkę śmietanki kremówki.